Cross Deinze 20/11/2016

  • Posted on: 22 November 2016
  • By: Dirk Vanbever

Cross Deinze 20/11/2016

Vorig weekend was het weer cross-tijd, op zondag 20/11 werd er door onze ACP’ers gecrost in Deinze. Er waren podiumplaatsen voor Alice Boniver (3e  cadetten meisjes) en Cindy Van Den Bossche (2e  master Damens).

Door de hevige weersomstandigheden die voorspeld werden besliste ACKO al snel dat zij de veiligheid op hun parcours niet konden garanderen en moesten zij jammer genoeg noodgedwongen hun cross aflassen. Zondag zelf  trok er inderdaad een hevig windje door ons land, enkele sportevenementen werden afgelast maar dit hield onze atleten niet tegen om hun beste beentje voor te zetten en de wind te trotseren in Deinze.

De eerste begeleide cross voor onze jeugdatleetjes bracht heel wat van onze jonge ACP’ers naar Deinze ondanks het storm weertje, dat belooft voor de toekomst. Bij de jongste benjamins jongens mocht Jago de spits afbijten (33e), gevolgd door Siebe (18e) bij de oudste benjamins jongens, beiden konden goed hun mannetje staan tussen al het gedrum.

Bij de pupillen stonden onze eerste meisjes aan de start, Ilaria en Lentl  knokte tegen de wind in en werden mooi 16e en 24e.

De pupillen heren waren goed vertegenwoordigd met Simon (7e), Rune (27e), Tibo (30e), Kjell (33e), Xander (41e) en Jonas (56e)  die bij de eerstejaars allemaal vlot hun cross uitliepen. Aldo (22e), Rune (31e), Lars (48e) en Bram (49e) volgden hun voorbeeld bij de oudste pupillen jongens.

Geen miniemen meisjes aan de start voor onze club maar onze jongens waren wel aanwezig. Lucas (10e), Matteo (32e), Jules (62e) en Thomas (64e) gaven het beste van zichzelf bij de 1e jaars miniemen waarna hun trainingsmaatje Leon knap 6e werd bij de 2e jaars.

Bij de al iets ‘oudere’ atleten kwamen ook heel wat van onze atleten aan de start. Ondertussen was de wind ook al wat gaan liggen waardoor het toch al iets aangenamer lopen was.

Bij de cadetten meisjes was er een heel mooie 3e plaats voor Alice gevolgd door Nina (14e), Ellen (36e) en Kato (45e) zij hebben zich allemaal goed geweerd in het sterke deelnemersveld.

Bij de cadetten jongens was het Jonas (38e) die ACP met glans vertegenwoordigde.

En toen kwam zelfs de zon erdoor, onze masters waren helemaal klaar om onze kleuren te verdedigen. Cindy deed dit meteen heel sterk door 2e master dame te worden. Geert werd knap 7e tussen de oudste mannen en Rudy (46e), Bart (51e) en Eric (74e) stonden hun mannetje tussen de masters -50.

Proficiat aan onze 29 atleten die ondanks ‘de storm’ aan de start kwamen, maar ook aan de trainers/supporters die zich niet lieten tegenhouden om te supporteren en onze atleetjes te begeleiden.

voor meer foto's klik hier of kijk onder foto's in het hoofdmenu

Op naar volgende week, op naar meer ACP prestaties!

Sofie